Όρια Ρέικι – https://reikiinmedicine.org/

3
Όρια Ρέικι – https://reikiinmedicine.org/

Τα όρια μας βοηθούν να γνωρίζουμε τι είναι πραγματικά πραγματικό και τι είναι πραγματικά ένας απλός προβληματισμός. Αυτή είναι μια σημαντική διάκριση στη ζωή, και ιδιαίτερα χρήσιμη όταν πλοηγείστε στη θάλασσα του Ρέικι με προσεγγίσεις πρακτικής και (παρα)πληροφόρησης.

Είτε ασκείτε Ρέικι είτε όχι, δεν μπορείτε να είστε πραγματικά ευτυχισμένοι και να αναπτυχθείτε πνευματικά χωρίς σαφή όρια. Αυτό με δίδαξαν δεκαετίες πνευματικής πρακτικής και γι‘ αυτό δημιούργησα το πρόγραμμα Blessed Boundaries και την ηχογραφημένη εκπαίδευση, How to Hold Professional Boundaries.

Όρια και πρακτική Ρέικι

Η ικανότητα με τα όρια του Ρέικι, ή οποιαδήποτε όρια, είναι ένας συνδυασμός αυτογνωσίας, διαίσθησης και κριτικής σκέψης. Η καθημερινή αυτοεξάσκηση του Ρέικι βοηθάει πάρα πολύ. Γρήγορα αρχίζετε να αισθάνεστε καλύτερα με τον εαυτό σας, πιο ενδυναμωμένοι και πιο αγαπητοί. Μπορείτε να ακούσετε τους άλλους, χωρίς να χάσετε τον εαυτό σας. Γίνεσαι λιγότερο φρενήρης, πιο πρόθυμος να είσαι απλά και να είσαι ο εαυτός σου.

Με τη συνεπή, καθημερινή αυτοεξάσκηση του Ρέικι, ζείτε με καλύτερη αίσθηση του εαυτού σας και περισσότερη επίγνωση των ορίων σας. Αυτό είναι πολύ διαφορετικό από το να θέτεις αυθαίρετα όρια γιατί ξέρεις ότι είναι καλή ιδέα, αλλά δεν μπορείς να δεις τι πραγματικά συμβαίνει αυτή τη στιγμή, όρια που δεν μπορείς να κρατήσεις επειδή δεν έχουν νόημα για σένα. Σε περιορίζει σκεφτεί προκειμένου έμπειρος.

Όταν είσαι παρών, νιώθεις τα όριά σου αντί να τα βάζεις. Αυτή η αισθητή εμπειρία διευκολύνει την επικοινωνία των ορίων σας με καρδιά, με σεβασμό και χωρίς να αισθάνεστε ότι απειλείτε ή απειλείτε τους άλλους.

Όρια Ρέικι & Ποικιλία Ρέικι

Το να έχετε αυτογνωσία, παρόν στο σώμα σας, σας δίνει τη δυνατότητα να αισθάνεστε άνετα κρατώντας υγιή, συμπονετικά όρια. Αυτό είναι χρήσιμο σε κάθε μέρος της ζωής σας. Υπάρχει κάποια λεπτομέρεια της ζωής σας που δεν εμπεριέχει κατά κάποιο τρόπο όρια;

Το να είστε άνετοι με τα όρια καθιστά δυνατό να εκτιμήσετε βαθιά τη διαφορετικότητα και να εμπλουτιστείτε από αυτήν. Το να γνωρίζουμε ποιοι είμαστε ως άτομα, μας βοηθά να σεβόμαστε τον εαυτό μας και τους άλλους και να μην εμπλεκόμαστε στις ατζέντες των άλλων.

Σταθείτε για τίποτα, πέστε σε τίποτα. Αληθινό στη ζωή και αληθινό στην πρακτική του Ρέικι. Τα όριά μας είναι εκεί που στεκόμαστε μέσα μας.

Βρείτε τον εαυτό σας στην παγκόσμια κοινότητα του Ρέικι

Η παγκόσμια κοινότητα του Ρέικι είναι διαφορετική από ό,τι συνειδητοποιούν οι περισσότεροι. Γνωρίζατε, για παράδειγμα, ότι υπάρχουν πρακτικές Ρέικι που δεν ανάγονται στον Μικάο Ουσούι, τον ιδρυτή της γενεαλογίας μύησης του Ρέικι;

Πολλοί δάσκαλοι του Ρέικι, ή οι δάσκαλοί τους, ένιωσαν ότι μπορούσαν να κάνουν αλλαγές στην πρακτική του Ουσούι και εξακολουθούν να το αποκαλούν Ουσούι Ρέικι. Ίσως δεν έλαβαν υπόψη τους τις συνέπειες αυτού που έκαναν, πόσο μπερδεμένο θα γινόταν καθώς η συνειδητοποίηση του κοινού για την πρακτική του Ρέικι αυξανόταν. Ίσως εκμεταλλεύονταν την «αναγνώριση της επωνυμίας» και την τάση του κοινού για το επόμενο λαμπερό καινούργιο πράγμα.

Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε τα κίνητρα των άλλων – είναι αρκετά δύσκολο να αναγνωρίσουμε τα δικά μας! — αλλά γνωρίζουμε ότι οι συχνά απροειδοποίητες αλλαγές που έγιναν στην πρακτική του Ρέικι και η εφεύρεση προϊόντων και υπηρεσιών που διατίθενται στο εμπόριο ως «Ρέικι» έχουν αφήσει στο κοινό πολλές, και συχνά αντικρουόμενες, εκδοχές του τι σημαίνει πραγματικά ο όρος Ρέικι και τι είναι η πρακτική του Ρέικι .

Αυθεντικό Ρέικι

Οι άνθρωποι που αναζητούν την αυθεντικότητα στην πρακτική του Ρέικι θα βρουν μόνο απογοήτευση αν συνεχίσουν να ψάχνουν έξω. Η αυθεντικότητα της πρακτικής σας στο Ρέικι μπορεί να βρεθεί μόνο μέσω της πραγματικής πρακτικής. Στον εαυτό σου. Κάθε μέρα.

Πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά; Και γιατί αυτό φαίνεται τόσο δύσκολο σε κάποιους;

Αυτή η συνεχής καθημερινή αυτο-εξάσκηση του Ρέικι – για μια ζωή, όχι μόνο για 21 ημέρες – είναι το θεμέλιο και ο πιο σημαντικός τρόπος για να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε καθώς οι ασκούμενοι του Ρέικι μπορεί να μην είναι μια δημοφιλής προοπτική, αλλά είναι αλήθεια.

Οι άνθρωποι που εξασκούν καθημερινά τον εαυτό τους Ρέικι αποκομίζουν με συνέπεια περισσότερα οφέλη και γίνονται βαθύτεροι, πιο συνειδητοποιημένοι ασκούμενοι του Ρέικι και πιο ευτυχισμένοι, πιο ικανοποιημένοι, αυθεντικός ανθρώπινα όντα από εκείνους που ασκούνται σποραδικά, είτε ασκούνται μόνο στο σπίτι είτε είναι επαγγελματίες.

Η αυθεντικότητα δεν είναι τυλιγμένη σε πιστοποιητικό. Η αυθεντικότητα επιτυγχάνεται με αφοσιωμένη προσπάθεια. Η πρακτική του Ρέικι σας βοηθά να ανακαλύψετε το αυθεντικότητα της ύπαρξής σας. Αυτή είναι η μόνη αυθεντικότητα που μπορούμε να γνωρίζουμε.

Το Ρέικι ως εμπόρευμα

Η εμπορευματοποίηση της πρακτικής του Ρέικι με απασχολεί εδώ και καιρό. Ελπίζω να αφορά και εσάς, ειδικά αν είστε επαγγελματίας του Ρέικι. Είναι στο χέρι του καθενός μας να λογοδοτήσει. Δεν υπάρχει εξωτερική αρχή, τουλάχιστον όχι ακόμη.

Όσοι από εμάς πληρωνόμαστε για τις γνώσεις και τις υπηρεσίες μας βαδίζουμε σε μια λεπτή γραμμή. Το να είμαι επαγγελματίας του Ρέικι πλήρους απασχόλησης σημαίνει ότι μπορώ να αφιερώσω τον εαυτό μου με πλήρες ωράριο στην πρακτική του Ρέικι και στην προώθηση αυτής της πρακτικής, ώστε να βοηθηθούν περισσότεροι άνθρωποι. Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να εξυπηρετούν την πρακτική αντί να εμπορεύσω ένα προϊόν Ρέικι, λέγοντας ότι είναι πιο ισχυρό, μεγαλύτερο, καλύτερο, κ.λπ. για να συμπληρώσω τον τραπεζικό μου λογαριασμό. Η έμφαση μου δίνεται πάντα στην πρακτική του Ρέικι, όχι στη συλλογή συντονισμών ή πιστοποιητικών. Για μένα, δεν υπάρχει «πιο δυνατό» Ρέικι. είτε ασκούμαστε είτε όχι. Αυτό είναι το όριο του Ρέικι που έχει πραγματικά σημασία, και αυτό είναι ένα καλό μέρος για να αρχίσουμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας υπεύθυνους.

Κατά την έρευνα των προσφορών του Ρέικι, να θυμάστε ότι σε ιστότοπους, podcast και συνόδους κορυφής, οι παρουσιαστές μπορούν να πουν ό,τι θέλουν χωρίς να ελέγχονται. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να πει ότι ο Usui-sensei είπε αυτό ή εκείνο και μπορεί ακόμη και να παραποιήσει το απόσπασμα ότι προέρχεται από αξιόπιστη πηγή. Μπορεί να είστε κριτικός στοχαστής (YAY!), αλλά δεν ξέρετε ότι ο Usui δεν μας άφησε καμία γραπτή πραγματεία. Ή αν ένα απόσπασμα προέρχεται από ένα όνομα που έχετε δει στο παρελθόν, μπορεί να εμπιστεύεστε υπερβολικά. Ίσως να μην συνειδητοποιείτε ότι δεν υπάρχουν ακριβείς μεταφράσεις από την ιαπωνική γλώσσα στα αγγλικά, ειδικά πνευματικού περιεχομένου που είναι εξ ορισμού αποχρώσεις. Οποιαδήποτε ερμηνεία από τα Ιαπωνικά μπορεί εύκολα να χρωματιστεί από την προκατάληψη ή/και το εμπορικό ενδιαφέρον του παρουσιαστή.

Φορέστε το καπάκι της κριτικής σας σκέψης

Εάν κάτι ακούγεται σαν ισχυρισμός, και ειδικά εάν είναι μια δήλωση που δεν μπορεί εύκολα να επαληθευτεί — όπως η αναφορά ενός τρίτου μέρους που δεν μιλά αγγλικά, ώστε να μην μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με αυτό το άτομο και που δεν έχει τεκμηριώσει η δήλωση — παρακαλώ βάλτε το καπάκι της κριτικής σας σκέψης. Αν ακούγεται σαν αμερικανική εμπορικότητα, μπορεί να είναι ακριβώς αυτό. Σε ακαδημαϊκές εργασίες, όπως οι ιατρικές εργασίες με κριτές που έχω δημοσιεύσει, οι δηλώσεις τεκμηριώνονται. Εάν δεν πληροίτε το όριο για τεκμηρίωση, δεν δημοσιεύεστε. Το όριο για τεκμηρίωση και δημοσίευση ποικίλλει πάρα πολύ μεταξύ των ακαδημαϊκών δημοσιεύσεων, επομένως πρέπει να γνωρίζετε το πεδίο για να αξιολογήσετε το περιεχόμενο.

Είστε πάντα ευπρόσδεκτοι να εκφράσετε τη γνώμη σας ή να μοιραστείτε την κλινική σας εμπειρία, αλλά αν θέλετε να φανείτε αξιόπιστοι, να έχετε το μυαλό σας να παρουσιάσετε τις απόψεις και την εμπειρία σας για το Ρέικι όπως είναι. Φράσεις όπως «Στην κλινική μου εμπειρία» ή «Δεν έχουμε στοιχεία για αυτό, αλλά κατά τη γνώμη μου» τοποθετούν τα σχόλιά σας σε ακριβές πλαίσιο και καταδεικνύουν την αξιοπιστία σας. Εάν παρουσιάσετε τις απόψεις σας ή μοιραστείτε την εμπειρία σας σαν να ήταν γεγονότα, χάνετε την αξιοπιστία σας και η αξιοπιστία της πρακτικής του Ρέικι χτυπά.

Όπως συμβαίνει όταν τα «γεγονότα» του Ρέικι κατασκευάζονται και ντύνονται για να φαίνονται νόμιμα σε ανθρώπους που μας εμπιστεύονται, σε άτομα που δεν σκέφτονται κριτικά ή δεν έχουν το υπόβαθρο να αναγνωρίσουν τι συμβαίνει και που θα τα πάρουν στην ονομαστική τους αξία . Για μένα, αυτό είναι ένα παραβίαση της εμπιστοσύνης του κοινού.

Μια κατευθυντήρια γραμμή για την εξερεύνηση της ποικιλομορφίας του Ρέικι

Εάν εξασκείτε ήδη το Ρέικι και αποφασίσετε να εξερευνήσετε την ποικιλομορφία των προσεγγίσεων Ρέικι που είναι τώρα διαθέσιμες, προτείνω τα εξής:

Αρχικά, ξεκαθαρίστε τα κίνητρά σας. Τι ψάχνεις?

Δεύτερον, εάν οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της εξερεύνησής σας, αναστατωθείτε, σταματήστε να διαβάζετε/παρακολουθείτε και εξασκηθείτε στο Ρέικι, είτε για λίγο είτε για μια πλήρη συνεδρία, όπως νιώθετε την ανάγκη. Όταν η κατάστασή σας έχει τακτοποιηθεί, αναρωτηθείτε, «Τι ξέρω ότι είναι αλήθεια;» και αφήστε την κατανόηση να προκύψει στην επίγνωσή σας από τη βαθύτερη καρδιά σας. Ψάξτε στην καρδιά σας για σοφία, όχι στο μυαλό σας, και πάντα να συλλογίζεστε για να αφήσετε την κατανόησή σας να ωριμάσει.

Για περισσότερη συζήτηση σχετικά με το γιατί η κριτική σκέψη είναι τόσο σημαντική για την τιμή της διαφορετικότητας του Ρέικι, δείτε αυτήν την ηχογράφηση από μια πρόσφατη Δωρεάν Παγκόσμια Συνεδρία Αυτοεξάσκησης.

Εάν πιστεύετε ότι εμείς ως κοινότητα θα επωφεληθούμε από περισσότερη συζήτηση για τα όρια του Ρέικι, κοινοποιήστε το ευρέως και/ή αφήστε ένα σχόλιο με σεβασμό παρακάτω. Εάν η πρακτική σας στο Ρέικι πρόκειται να παραμείνει διαθέσιμη στο μέλλον με τη μορφή που εξασκείτε, είναι σημαντικό η ποικιλόμορφη κοινότητά μας να ενωθεί ως Ομάδα Ρέικι. Διαφορετικά, η πρακτική του Ρέικι θα καθοριστεί από τις πολιτειακές κυβερνήσεις ή από τις βιομηχανίες ιατρικής και ασφάλισης υγείας (όπως συζητάμε στο δικό μου Reiki & Medicine Intensive). Καμία από αυτές τις επιλογές δεν θα διατηρήσει την ουσία αυτής της πνευματικής πρακτικής.

Εγγραφείτε στη λίστα email μου για να λαμβάνετε αξιόπιστες, σεβαστές ενημερώσεις Reiki απευθείας στα εισερχόμενά σας!

Εδώ είναι μια σειρά από δωρεάν συμβουλές για επαγγελματίες του Ρέικι.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar