Πώς να σχεδιάσετε σώματα εύκολα βήμα προς βήμα

1
Πώς να σχεδιάσετε σώματα εύκολα βήμα προς βήμα

Κάντε την Ημέρα Κάποιων! Στείλτε Good Vibes. Ό,τι χρειάζεστε ΕΚΠΤΩΣΗ άνω του 50%. Μάθε περισσότερα

Το να μάθεις πώς να σχεδιάζεις σώματα μπορεί να είναι δύσκολο, ειδικά για αρχάριους καλλιτέχνες. Θα πρέπει να γνωρίζετε την ανθρώπινη ανατομία και να τηρείτε τα ανάλογα μεγέθη των διαφορετικών μερών του σώματος. Επιπλέον, θα πρέπει να κυριαρχήσετε τα βασικά σχήματα των εξωτερικών μερών του σώματος.

Μια εικόνα αναφοράς σάς βοηθά να υπολογίσετε το μέγεθος του σώματος και να συμπεριλάβετε όλα τα μέρη του σώματος στο σχέδιό σας.

Πριν παρακολουθήσετε το επόμενο μάθημα τέχνης ή διδάξετε στο παιδί σας πώς να σχεδιάζει το ανθρώπινο σώμα, ακολουθήστε αυτό το σεμινάριο ζωγραφικής με επτά βήματα για ανθρώπινα σώματα. Μπορεί να βοηθήσει εσάς και τους μαθητές της τέχνης σας να σχεδιάσετε απλά και σύνθετα σχήματα ανθρώπινου σώματος.

Χρειάζεστε τα ακόλουθα εργαλεία για αυτό το σεμινάριο σχεδίασης.

  • Βιβλίο ανατομίας
  • 4H μολύβια
  • 2H μολύβια
  • 2 μολύβια HB
  • Μια εικόνα αναφοράς
  • Γόμα
  • Επίπεδη επιφάνεια εργασίας
  • Στόκος γόμα

Πώς να σχεδιάσετε σχήματα: Οδηγός 7 βημάτων

Έχετε συναρμολογήσει όλα τα εργαλεία για αυτό το σεμινάριο; Λοιπόν, ας μάθουμε πώς να σχεδιάζουμε την ανδρική ανθρώπινη μορφή χρησιμοποιώντας την εικόνα αναφοράς μας.

Βήμα 1: Χρησιμοποιήστε μια εικόνα αναφοράς για να υπολογίσετε το μέγεθος

Μια εικόνα αναφοράς σάς προσφέρει έναν εξαιρετικό τρόπο για να ξεκινήσετε να σχεδιάζετε. Κρατήστε την εικόνα σας σε μια σελίδα του βιβλίου σχεδίασής σας και σκιαγραφήστε το ανθρώπινο σώμα χρησιμοποιώντας ένα μολύβι 4H. Κάντε το σκίτσο στο ίδιο μέγεθος με την εικόνα αναφοράς σας για να εξασφαλίσετε την αναλογικότητα.

Εκτός από το ότι σας καθοδηγεί, η εικόνα αναφοράς εμπνέει τη δημιουργικότητά σας και σας βοηθά να συμπεριλάβετε όλες τις λεπτομέρειες στο σχέδιό σας. Επιπλέον, σας δίνει ένα σημείο εκκίνησης για την εικόνα σας και βελτιώνει την ικανότητά σας να βλέπετε και να ανακαλείτε λεπτομέρειες με την πάροδο του χρόνου.

Βήμα 2: Σχεδιάστε το πλαίσιο ανθρώπινης ανατομίας

Σχεδιάστε ένα πλαίσιο ανθρώπινης ανατομίας.

Το επόμενο βήμα είναι να σχεδιάσετε το πλαίσιο ανθρώπινης ανατομίας χρησιμοποιώντας ένα μολύβι 2H. Το πλαίσιο σας πρέπει να παραμείνει εντός του περιγράμματος, αν και μπορεί να χυθεί λίγο.

Εάν είστε νέοι στο σχέδιο σωμάτων, μπορεί να χάσετε κάποιες λεπτομέρειες του ανθρώπινου πλαισίου. Γι‘ αυτό θα πρέπει να μελετήσετε το βιβλίο ανθρώπινης ανατομίας πριν ξεκινήσετε να σχεδιάζετε. Ωστόσο, αυτό γίνεται απλό καθώς αποκτάτε δεξιότητες σχεδίασης.

Όταν σχεδιάζετε το πλαίσιο, ξεκινήστε με τα ορατά μέρη, όπως το κεφάλι, τους βραχίονες, το μεσαίο σώμα και τα άκρα. Σημειώστε ότι τα μέρη πρέπει να είναι ανάλογα για να αποκτήσετε ένα ρεαλιστικό σχήμα.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε σημειώσει τις κοινές αρθρώσεις, όπως την άρθρωση του ισχίου μεταξύ του αφαλού και των άκρων και την άρθρωση του γόνατος μεταξύ του οστού του μηρού και των ποδιών.

Το πλαίσιο ανατομίας σας βοηθά να περιγράψετε την εσωτερική δομή της ανθρώπινης μορφής.

Βήμα 3: Προσθέστε γεωμετρικά σχήματα για να ορίσετε μέρη του σώματος

Σχεδιάστε τα μέρη του σώματος σε απλά σχήματα όπως σχήμα αυγού

Το ανθρώπινο σώμα είναι συμμετρικό εξωτερικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχήματα όπως κύκλους, ημικύκλια και σχήματα αυγών για να υποδείξετε εξωτερικά μέρη του σώματος. Ας ξεκινήσουμε με το κεφάλι.

Κατά κανόνα, το κεφάλι αποτελεί το ένα όγδοο του ύψους του ανθρώπινου σώματος. Το πρόσωπο, τα μάτια, τα αυτιά, η μύτη και το στόμα εμφανίζονται στο κεφάλι και τα περισσότερα όργανα είναι συμμετρικά. Για να διασφαλίσετε την αναλογικότητα, σχεδιάστε μια κάθετη γραμμή στη μέση του προσώπου της οποίας το περίγραμμα είναι κυκλικό.

Σχεδιάστε τα αυτιά στο κάτω μισό του κεφαλιού χρησιμοποιώντας το μολύβι 2H. Στη συνέχεια, σχεδιάστε τα μάτια και στις δύο πλευρές της κάθετης γραμμής χρησιμοποιώντας οβάλ σχήματα και συμπεριλάβετε τα φρύδια πάνω από τα μάτια. Η μύτη και το στόμα πρέπει να κόβονται κατά μήκος της γραμμής συμμετρίας.

Βήμα 4: Τηρείτε τους κανόνες της αναλογίας σώματος

Ακολουθήστε τους κανόνες των αναλογιών του σώματος για ένα ρεαλιστικό σχέδιο.

Τα μέρη του ανθρώπινου σώματος είναι ανάλογα. Το ύψος του κεφαλιού αποτελεί το ένα όγδοο του ύψους του σώματος, ενώ τα πόδια έχουν τα τρία όγδοα. Ο κορμός του σώματος είναι τριπλάσιος του κεφαλιού, ενώ τα άλλα μέρη, όπως τα χέρια και τα χέρια, είναι ανάλογα με το κεφάλι.

Φροντίστε πάντα να ακολουθείτε τους κανόνες των αναλογιών του σώματος. Εάν αποτύχετε στην πρώτη σας προσπάθεια, μην ανησυχείτε. Μπορείτε να βελτιώσετε και να διατηρήσετε το σχέδιό σας ανάλογο με την καλή πρακτική.

Βήμα 5: Σχεδιάστε ένα περίγραμμα για να αποκτήσετε ένα ρεαλιστικό σχήμα

Το περίγραμμα δίνει ζωή στο σχέδιό σας.

Τα παραπάνω πρώτα βήματα σας δίνουν ένα σκίτσο ενός σχεδίου ανθρώπινης φιγούρας. Αν και δεν είναι λεπτομερείς, θα σας καθοδηγήσουν στην προσθήκη λεπτομέρειας στο πορτρέτο σας και θα το κάνουν να φαίνεται αληθινό. Σε αυτό το βήμα, χρησιμοποιήστε ένα μολύβι HB για να σχεδιάσετε το περίγραμμα του σώματος.

Το μολύβι HB είναι πιο σκούρο και δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός ζωντανού μοντέλου. Βεβαιωθείτε ότι κάνετε ορατές τις λεπτομέρειες του σχεδίου σας για να απλοποιήσετε την εργασία σας στα τελικά βήματα.

Σε αντίθεση με το σκίτσο, όπου χρησιμοποιείτε αμυδρές γραμμές, το περίγραμμα πρέπει να έχει χοντρές γραμμές με λίγη λεπτομέρεια για να δείχνει σχήματα σώματος και περιγράμματα σε ολόκληρο το σώμα. Για παράδειγμα, το περίγραμμά σας πρέπει να έχει ορατούς γοφούς και γραμμές μέσης.

Βήμα 6: Διαγράψτε το Sketchline και προσθέστε μέρη του σώματος

Η διαγραφή της γραμμής του σκίτσου κάνει το σχέδιό σας προσεγμένο.

Χρησιμοποιώντας μια γόμα, τρίψτε τις γραμμές του σκίτσου για να κάνετε το σχέδιό σας να φαίνεται προσεγμένο και αποφύγετε πολλές γραμμές στο σχέδιό σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα κοφτερό ξυράφι για να λειάνετε τις άκρες και να τις κάνετε να φαίνονται αληθινές.

Χρησιμοποιήστε ένα πιο σκούρο μολύβι για να επικαλύψετε τμήματα της γραμμής του σκίτσου που βρίσκονται στο περίγραμμα. Μια γόμα στόκου μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τα «αδέσποτα» σημάδια στο σκίτσο χωρίς να τρίψετε το βιβλίο ζωγραφικής σας. Σας δίνει τη δυνατότητα να διατηρείτε το σχέδιο καθαρό.

Μετά τη διαγραφή, προσθέστε λεπτομέρειες στο σχέδιό σας σε ολόκληρο το σώμα. Δεδομένου ότι τα εξωτερικά μέρη είναι ορατά, προσθέστε περισσότερα στοιχεία σε αυτά. Περιλαμβάνουν τρίχες στο κεφάλι, τις βλεφαρίδες και τις αρθρώσεις του αγκώνα και των γονάτων.

Αυτό το βήμα απαιτεί περισσότερο χρόνο, καθώς περιλαμβάνει σχέδιο και σκίαση για να γίνουν ορατά τα μέρη. Εάν η εικόνα αναφοράς σας έχει μαύρα μαλλιά, χρησιμοποιήστε ένα πιο σκούρο μολύβι για να σκιάσετε το κεφάλι. Μερικές πιο σκούρες αποχρώσεις κατά μήκος των αρθρώσεων και των περιγραμμάτων του σώματος τις κάνουν να φαίνονται πιο φυσικές και αληθινές.

Βήμα 7: Σκιάστε και τονώστε το σχέδιό σας

Αυτό είναι το τελευταίο βήμα στη σχεδίαση σχημάτων σώματος. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα μολύβια 2B και HB για να σκιάσετε το σχέδιό σας. Δώστε προσοχή στην πηγή φωτός και κάντε τα φωτιζόμενα μέρη ελαφρώς σκιασμένα. Τα μέρη του σώματος που βλέπουν μακριά από το φως χρειάζονται πιο σκούρα απόχρωση χρησιμοποιώντας ένα μολύβι 2Β.

Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε την ευθυγράμμιση των αρθρώσεων όταν σκιάζετε για μια τέλεια εμφάνιση ανθρώπινου σώματος.

Τα διαφορετικά μέρη του σώματος ποικίλλουν ως προς την πυκνότητα, το πάχος και το βάθος. Το σχέδιό σας πρέπει να αντανακλά τα βαρύτερα μέρη, όπως ο κορμός, και τα ελαφρύτερα, όπως τα άκρα. Η σκίαση και η δημιουργία φανταστικού χώρου είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείξετε το ποικίλο πάχος των διαφορετικών μερών.

Η πιο σκούρα σκίαση τονίζει το βάθος και το πάχος, ενώ η πιο ανοιχτή σκίαση δημιουργεί μια ψευδαίσθηση ελαφρύτερης πυκνότητας.

Πώς να σχεδιάζετε σώματα – Εξασκηθείτε με το Βήμα σεμινάριο

Καλή δουλειά! Φτάσατε στο τέλος αυτού του σεμιναρίου. Μπορείτε να ξεκινήσετε σχεδιάζοντας απλά σχήματα, όπως μέρη ανθρώπινου σώματος πριν σχεδιάσετε ολόκληρο το σώμα. Θυμηθείτε, η κατάκτηση των δεξιοτήτων σχεδίασης απαιτεί συνεπή εξάσκηση.

Μόλις τελειοποιήσετε τη σχεδίαση του ανθρώπινου σώματος, μπορείτε να ακολουθήσετε τα ίδια βήματα για τα σχέδια σώματος ζώων.

Αυτό το άρθρο περιέχει συνδέσμους συνεργατών.

Τα αγαπημένα μου είδη σχεδίασης για το πώς να σχεδιάζω σώματα

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar