Πρέπει να χρησιμοποιήσετε γυαλί για να προστατέψετε ένα ξύλινο τραπέζι;

3
Πρέπει να χρησιμοποιήσετε γυαλί για να προστατέψετε ένα ξύλινο τραπέζι;

Πριν από ένα χρόνο περίπου αγοράσαμε ένα νέο ξύλινο τραπέζι κουζίνας. Κατά την άφιξή του, παρατήρησα ότι δεν είχε ένα παχύ διαφανές παλτό όπως τα τραπέζια που είχα στο παρελθόν. Τα παιδιά μου είναι SUPER ακατάστατα όταν τρώνε, ειδικά με τα δημητριακά τους για κάποιο λόγο, οπότε αυτό σημαίνει ότι έχουμε ένα συνεχές χάος στο τραπέζι της κουζίνας μας. Φυσικά, άρχισα να ψάχνω έναν τρόπο να προστατεύσω το νέο ξύλινο τραπέζι μας από το χάος. Έψαξα λίγο στο διαδίκτυο για να δω αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε γυαλί για να προστατέψετε ένα ξύλινο τραπέζι, αλλά δεν βρήκα πολλές πληροφορίες. Αποφάσισα ότι θα ήταν η καλύτερη λύση ούτως ή άλλως, παρήγγειλα ένα προσαρμοσμένο κομμάτι γυαλιού και το μετάνιωσα από την πρώτη μέρα. Αφού διαβάσετε αυτό, μπορείτε ακόμα να αποφασίσετε ότι ένα γυάλινο προστατευτικό τραπεζιού είναι κατάλληλο για την περίπτωσή σας. Είμαι εδώ για να σας πω μερικούς από τους λόγους που ίσως δεν θέλετε να ακολουθήσετε αυτή τη διαδρομή.

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε γυαλί για να προστατέψετε ένα ξύλινο τραπέζι;

Ας μπούμε λοιπόν κατευθείαν στο «μήπως πρέπει να χρησιμοποιήσετε γυαλί για να προστατέψετε ένα ξύλινο τραπέζι;» ερώτηση.

Θα απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση με μερικές άλλες ερωτήσεις: Θα θέλατε έναν καθρέφτη ως επιτραπέζιο πάγκο; Πώς θα ήταν ο καθαρισμός και η συντήρηση; Λοιπόν, δεν ξέρω αν είναι μόνο επειδή το ξύλο στο τραπέζι μου είναι σκούρο, αλλά έτσι ένιωσα και μου φαινόταν. Η εξαιρετικά ανακλαστική επιφάνεια με το σκούρο φόντο σημαίνει ότι φαίνεται κάθε δακτυλικό αποτύπωμα, κάθε ψίχα, και κάθε ραβδώσεις ακόμα και μετά τον καθαρισμό του. Έχω τέσσερα παιδιά που αγγίζουν συνεχώς το τραπέζι και του βάζουν πιάτα, που σημαίνει ότι το όμορφο τραπέζι μου έμοιαζε με σκουπίδια 24/7.

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε γυαλί για να προστατέψετε ένα ξύλινο τραπέζι;

Ο μόνος τρόπος για να το κάνετε πραγματικά καθαρό ήταν να χρησιμοποιήσετε καθαριστικό τζαμιών, και ακόμη και τότε ήταν ακόμη ραβδωτό και άσχημο. Κάποια από αυτά είναι στην επιφάνεια, αλλά πολλά από αυτά είναι επίσης παγιδευμένα κάτω από το τζάμι στο οποίο δεν μπορούσα να πάω καν για καθάρισμα.

Ποτήρι για τραπέζι

Όταν η εταιρεία γυαλιού έφερε για πρώτη φορά το γυαλί, έφερε μερικούς διαφανείς αποστάτες για να πάνε από κάτω. Οι αποστάτες υποτίθεται ότι επιτρέπουν τη ροή του αέρα κάτω από το γυαλί, ώστε να μην καταστρέφει την επιφάνεια εργασίας. Λοιπόν, αυτό έκανε το πάνω μέρος να φαίνεται ακόμα πιο άσχημο, και τα παιδιά συνέχισαν να χύνουν πράγματα που γλιστρούσαν κάτω από το τζάμι. Νόμιζα ότι το να βγάλω τα διαχωριστικά θα βοηθούσε, αλλά δεν το έκανε καθόλου. Ό,τι κι αν έκανα, το φαγητό, ειδικά οτιδήποτε υγρό, έμπαινε κάτω από το ποτήρι. Αυτό το σημείο στα αριστερά όπου η διαρροή φτάνει μέχρι την άκρη περνά κάτω από το γυαλί, και το σημείο κάτω από αυτό είναι στην πραγματικότητα κάτω από το τζάμι. Αυτό συνέβαινε καθημερινά με τα παιδιά μου.

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε γυαλί για να προστατέψετε ένα ξύλινο τραπέζι;

Αυτά τα υγρά σημεία σημαίνουν ότι έπρεπε να σύρω το βαρύ γυαλί, να το σηκώσω προσεκτικά και να καθαρίσω και να στεγνώσω κάτω από αυτό κάθε φορά που υπήρχε χύσιμο. Ήταν σοβαρά ο μεγαλύτερος πόνος, και ακούγεται πολύ πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει!!! Και ακόμα και μετά από όλα αυτά, οι άκρες εξακολουθούσαν να έχουν μια συνεχή παροχή ψίχουλα που κατά κάποιο τρόπο κατάφεραν να ανοίξουν το δρόμο τους ΚΑΤΩ από το ποτήρι! Πώς συμβαίνει αυτό;! Δεν χρησιμοποιήθηκαν αποστάτες όταν τράβηξα αυτές τις φωτογραφίες!

Γυάλινο προστατευτικό τραπεζιού.

Τι έκανα για αυτό;

Έτσι, τελικά αποφάσισα πριν από περίπου ένα μήνα ότι είχα βαρεθεί να τσακώνομαι με αυτό το πράγμα, και προτιμώ να έχω ένα κατεστραμμένο τραπέζι. Έβγαλα το ποτήρι και το έδωσα στην αγορά. Του έβαλα ένα καθαρό παλτό με κάτι που στην πραγματικότητα δεν το συνιστώ, οπότε δεν θα σας πω τι ήταν. Παρόλο που το διάφανο παλτό που του έβαλα δεν το κάνει να φαίνεται υπέροχο, εξακολουθεί να φαίνεται ένα εκατομμύριο φορές καλύτερο από αυτό το ηλίθιο κομμάτι γυαλιού που είχα πάνω του για ένα χρόνο. Είναι πολύ πιο εύκολο να καθαριστεί! Τώρα χρησιμοποιούμε χαλάκια και οι διαρροές στην πραγματικότητα σκουπίζονται πολύ πιο εύκολα. Δεν είναι τέλεια λύση, αλλά καλύτερη από το ποτήρι.

Τι έπρεπε να κάνω αντ‘ αυτού;

Αγόρασα ένα διαφορετικό τραπέζι! Σοβαρά όμως, θα ήθελα να είχα κάνει λίγη περισσότερη έρευνα και να είχα πάρει κάτι που να είχε καλύτερο καθαρό παλτό στην κορυφή για αρχή. Εάν έχετε ήδη κολλήσει με ένα τραπέζι που δεν το έχει, δοκιμάστε να αναζητήσετε τελειώματα που μπορείτε να εφαρμόσετε μόνοι σας. Νομίζω ότι μάλλον θα έπρεπε να είχα πάει με μια στρώση πολυουρεθάνης ή βερνίκι αντ ‚αυτού, αλλά ήμουν πολύ εκνευρισμένος για να ερευνήσω περισσότερες επιλογές. Το ποτήρι για το τραπέζι ΔΕΝ θα έπρεπε να ήταν κάτι που σκεφτόμουν με τα ακατάστατα παιδιά μου, οπότε ίσως να λειτουργούσε αν δεν έχετε παιδιά;; …αλλά τότε πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να προστατέψετε το τραπέζι σας έτσι κι αλλιώς, οπότε ίσως δεν θα έπρεπε να είναι ποτέ μια επιλογή.

Έχετε δοκιμάσει γυαλί σε ξύλινο τραπέζι; Το αγάπησες; Το μισώ? Νομίζεις ότι είμαι τρελός και τα παιδιά μου είναι αδύνατα; Το ένα ή και τα δύο μπορεί να έχουν δίκιο. Τέλος πάντων, αφήστε ένα σχόλιο με τις προτάσεις σας και ίσως μπορούμε να βρούμε συλλογικά μια λύση για να έχουμε ένα όμορφο τραπέζι κουζίνας με παιδιά. Θα ήθελα κάποιες άλλες επιλογές!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar