Δωρεάν μοτίβα αργαλειού με χάντρες και ιδέες για βραχιόλια

6
Δωρεάν μοτίβα αργαλειού με χάντρες και ιδέες για βραχιόλια

Την πρώτη φορά που είδα ένα βραχιόλι με χάντρες, ήξερα ότι έπρεπε να μάθω πώς να το φτιάχνω! Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μάθετε πώς να φτιάχνετε βραχιόλια με χάντρες και σκέφτηκα να σας δείξω μία μέθοδο σήμερα. Έφτιαξα ακόμη και τα δικά μου μοτίβα βραχιολιών με χάντρες για να τα μοιραστώ μαζί σας. Ελπίζω να σας αρέσει να τα φτιάχνετε όσο κι εγώ.

Πώς να φτιάξετε βραχιόλια με αργαλειό με χάντρες με δωρεάν μοτίβα βραχιολιών με χάντρες
Πώς να φτιάξετε βραχιόλια με αργαλειό με χάντρες με δωρεάν μοτίβα βραχιολιών με χάντρες

(Αυτή η ανάρτηση μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να λάβω προμήθεια, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς, εάν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο και αγοράσετε κάτι που σας έχω προτείνει. Ως συνεργάτης της Amazon κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις.)

Προμήθειες αργαλειού με χάντρες

Για να φτιάξετε αυτά τα βραχιόλια με χάντρες, θα χρειαστείτε:

 • Μοτίβα βραχιολιών Bead Loom (Οδηγίες για λήψη βρίσκονται στο κάτω μέρος αυτής της ανάρτησης.)
 • Bead Loom
 • Βελόνα με χάντρες (συνοδευόταν από αργαλειό)
 • Νήμα
 • Κόλλα
 • Κούμπες ολίσθησης (Χρησιμοποίησα ρυθμιστικά 1/2 ίντσας για 4-5 χάντρες κατά μήκος και ρυθμιστικά 1 ίντσας για 11 χάντρες κατά μήκος.)
 • Δαχτυλίδια άλματος και κουμπώματα αστακού
 • Μέγεθος 8 Στρογγυλές και 3 χιλιοστά κυβικές χάντρες σπόρων (Τα χρώματα και η ποσότητα που απαιτείται αναφέρονται σε κάθε σχέδιο.)

Πώς να φτιάξετε βραχιόλια με αργαλειό με χάντρες με δωρεάν μοτίβα βραχιολιών με χάντρες

Εκμάθηση βίντεο με Bead Loom Patterns

Αρχικά, θα πω απλώς ότι μου φαίνεται ΠΟΛΥ πιο εύκολο να διδάξω (και να μάθω) μέσω βίντεο, γι‘ αυτό έφτιαξα ένα βίντεο για να σας καθοδηγήσω σε κάθε βήμα. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω. (Εάν χρησιμοποιείτε πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων, ίσως χρειαστεί να το απενεργοποιήσετε για να δείτε το βίντεο.) Αν προτιμάτε να δείτε φωτογραφίες και περιγραφές, έχω κι εγώ αυτές.

Πώς να φτιάξετε βραχιόλια από αργαλειό με χάντρες

Πρώτα, δέστε την κλωστή σας με διπλό κόμπο σε ένα καρφί στον αργαλειό.

Πώς να φτιάξετε βραχιόλια με αργαλειό με χάντρες με δωρεάν μοτίβα βραχιολιών με χάντρες

Τεντώστε απαλά το νήμα στον αργαλειό, βάζοντας μια αυλάκωση σε κάθε πλευρά καθώς προχωράτε. Τυλίξτε την κλωστή γύρω από την άλλη πλευρά του αργαλειού μία φορά.

Πώς να φτιάξετε βραχιόλια με αργαλειό με χάντρες με δωρεάν μοτίβα βραχιολιών με χάντρες

Φέρτε το νήμα πίσω στον αργαλειό, περνώντας το μέσα από το αυλάκι δίπλα στη σειρά σε κάθε πλευρά και τυλίξτε το γύρω από το πρώτο καρφί. Συνεχίστε μέχρι να έχετε μια κλωστή παραπάνω από μια σειρά από χάντρες στο μοτίβο σας. (Για παράδειγμα, αν έχετε ένα μοτίβο με 5 χάντρες, περάστε 6 σειρές κλωστής.) Δέστε την κλωστή στο νύχι στο οποίο σταματήσατε και κόψτε μια ουρά μήκους λίγων ιντσών. Βεβαιωθείτε ότι τα κορδόνια είναι σφιχτά. Μπορείτε να ξεβιδώσετε τους πείρους για να τους χαλαρώσετε και να τους γυρίσετε ελαφρώς για να γίνει πιο σφιχτός.

Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν αργαλειό με χάντρες.

Κόψτε ένα κομμάτι κλωστή στο μέγεθος από τα δάχτυλά σας μέχρι τον ώμο σας και δέστε το στο πρώτο σκέλος που περνάει στον αργαλειό. Αφήστε μια ουρά περίπου μερικά εκατοστά και σύρετε τον κόμπο όσο πιο κοντά μπορείτε στη μία πλευρά. Περάστε τη βελόνα στην άλλη άκρη του νήματος.

Εκμάθηση Darice Bead Loom

Ξεκινήστε από τη μία άκρη του μοτίβου και κορδόνι στις χάντρες. Φέρτε το νήμα και τις χάντρες ΚΑΤΩ από το νήμα κατά μήκος του αργαλειού, στην αντίθετη πλευρά από το σημείο που τον δέσατε.

Εκμάθηση Bead Loom

Σπρώξτε τις χάντρες προς τα πάνω μέσα από τα κενά μεταξύ των νημάτων στον αργαλειό.

Οδηγίες για βραχιόλι με χάντρες

Γυρίστε τη βελόνα και σπρώξτε την προς τα πίσω μέσα από τις χάντρες, φροντίζοντας να περάσει πάνω από την κλωστή. Δύσκολο να το εξηγήσω, αλλά σίγουρα δείτε το βίντεο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον αργαλειό Darice Bead

Αν σας τελειώσει η κλωστή πριν τελειώσετε, πλέξτε την περίσσεια μπρος-πίσω μεταξύ των προηγούμενων σειρών μέχρι να αισθανθείτε ασφαλής. Φέρτε τη βελόνα πίσω ανάμεσα σε μία από τις σειρές και κόψτε την περίσσεια. Κάντε το αντίθετο για να ξεκινήσετε ένα νέο νήμα. Και πάλι, το βίντεο θα έχει πολύ πιο νόημα.

Πώς να φτιάξετε βραχιόλια με αργαλειό με χάντρες με δωρεάν μοτίβα βραχιολιών με χάντρες

Όταν το βραχιόλι είναι αρκετά μακρύ, κόψτε το προσεκτικά από τον αργαλειό, κρατώντας τις χορδές όσο το δυνατόν περισσότερο. Δέστε όλα τα κορδόνια μαζί σε διπλούς κόμπους για να στερεώσετε τις χάντρες στις άκρες.

Βραχιόλι με χάντρες αργαλειό.

Βάλτε λίγη δυνατή κόλλα σε όλους τους κόμπους για να τους στερεώσετε. Αφήστε την κόλλα να στεγνώσει και μετά κόψτε το νήμα που περισσεύει. Προσέξτε να μην κόψετε τους κόμπους.

Πώς να τελειώσετε ένα βραχιόλι με χάντρες αργαλειό.

Αλείψτε λίγη κόλλα στο εσωτερικό του κουμπώματος του ολισθητήρα και περάστε το πάνω στο βραχιόλι. Κλείστε τα άκρα.

Βραχιόλι με χάντρες αργαλειό.

Προσθέστε μερικά δαχτυλίδια άλματος και ένα κούμπωμα αστακού και είστε έτοιμοι! Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερους κρίκους για να τους κάνετε μεγαλύτερους ή ακόμα και μια αλυσίδα για να το κάνετε ρυθμιζόμενο.

συνδέοντας ένα άλμα

Δεν είναι όμορφα; Νομίζω ότι το χοντρό μαύρο και χάλκινο είναι το αγαπημένο μου. Ανυπομονώ να το φορέσω κάπου.

Δωρεάν μοτίβα βραχιολιών με χάντρες αργαλειού

Δωρεάν λήψη μοτίβων αργαλειού για αρχάριους

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε τα δωρεάν μοτίβα. Κάθε σχέδιο θα σας πει ποια χάντρες χρώματος χρησιμοποιήθηκαν και πόσες από την καθεμία. Απολαμβάνω!

Συχνές ερωτήσεις για μοτίβα βραχιολιών με χάντρες

Τι είναι ο αργαλειός με χάντρες;

Ο αργαλειός με χάντρες είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για να συνδέσει χάντρες μεταξύ τους με την ύφανση τους. Όπως ένας κανονικός αργαλειός υφαντικής, υπάρχουν κορδόνια που αράζουν απέναντι και χρησιμοποιείτε ένα άλλο κορδόνι, υφαίνοντας μέσα και έξω, για να συνδέσετε τις χάντρες μεταξύ τους.

Μπορείτε να χάντρα χωρίς αργαλειό;

Ναι, μπορείτε να κάνετε χάντρες χωρίς αργαλειό κάνοντας διαφορετικές βελονιές.

Πώς ξεκινάτε ένα βραχιόλι με χάντρες από αργαλειό;

Ξεκινήστε ένα βραχιόλι με χάντρες με αργαλειό δένοντας το νήμα στη μία άκρη του αργαλειού, κορδόνιοντάς το εμπρός και πίσω στην κορυφή και, στη συνέχεια, δένοντας ξανά έναν κόμπο στο τέλος για να τελειώσετε.

Πώς να φτιάξετε βραχιόλια με αργαλειό με χάντρες με δωρεάν μοτίβα βραχιολιών με χάντρες

Υλικά

 • Μοτίβα βραχιολιών με χάντρες αργαλειού

 • Bead Loom

 • Βελόνα με χάντρες

 • Νήμα

 • Κόλλα

 • Κουμπώματα ολίσθησης

 • Δαχτυλίδια άλματος και κουμπώματα αστακού

 • Μέγεθος 8 Στρογγυλές και 3 χιλιοστά κυβικές χάντρες σπόρων (Τα χρώματα και η ποσότητα που απαιτείται αναφέρονται σε κάθε σχέδιο.)

Οδηγίες

  1. Περάστε με κλωστή τον αργαλειό. Πρώτα, δέστε την κλωστή σας με διπλό κόμπο σε ένα καρφί στον αργαλειό. Τεντώστε απαλά το νήμα στον αργαλειό, βάζοντας μια αυλάκωση σε κάθε πλευρά καθώς προχωράτε. Τυλίξτε την κλωστή γύρω από την άλλη πλευρά του αργαλειού μία φορά. Φέρτε το νήμα πίσω στον αργαλειό, περνώντας το μέσα από το αυλάκι δίπλα στη σειρά σε κάθε πλευρά και τυλίξτε το γύρω από το πρώτο καρφί. Συνεχίστε μέχρι να έχετε μια κλωστή παραπάνω από μια σειρά από χάντρες στο μοτίβο σας.

  2. Κόψτε ένα κομμάτι κλωστή στο μέγεθος από τα δάχτυλά σας μέχρι τον ώμο σας και δέστε το στο πρώτο σκέλος που περνάει από τον αργαλειό. Αφήστε μια ουρά μερικά εκατοστά και σύρετε τον κόμπο όσο πιο κοντά μπορείτε στη μία πλευρά. Περάστε τη βελόνα στην άλλη άκρη του νήματος.

  3. Ξεκινήστε από τη μία άκρη του μοτίβου και κορδώστε τις χάντρες. Φέρτε το νήμα και τις χάντρες ΚΑΤΩ από το νήμα κατά μήκος του αργαλειού, στην αντίθετη πλευρά από το σημείο που τον δέσατε.

  4. Σπρώξτε τις χάντρες προς τα πάνω μέσα από τα κενά μεταξύ των νημάτων στον αργαλειό.

  5. Γυρίστε τη βελόνα και σπρώξτε την προς τα πίσω μέσα από τις χάντρες, φροντίζοντας να περάσει πάνω από το νήμα.

  6. Όταν το βραχιόλι είναι αρκετά μακρύ, κόψτε το προσεκτικά από τον αργαλειό, κρατώντας τα κορδόνια όσο πιο μακριά γίνεται. Δέστε όλα τα κορδόνια μαζί σε διπλούς κόμπους για να στερεώσετε τις χάντρες στις άκρες.

  7. Βάλτε λίγη δυνατή κόλλα σε όλους τους κόμπους για να τους στερεώσετε. Αφήστε την κόλλα να στεγνώσει και μετά κόψτε το νήμα που περισσεύει.

  8. Αλείψτε λίγη κόλλα στο εσωτερικό του κουμπώματος του ολισθητήρα και περάστε το πάνω στο βραχιόλι. Κλείστε τα άκρα.

  9. Προσθέστε δύο κρίκους και ένα κούμπωμα αστακού και είστε έτοιμοι!

Περισσότερα για να δείτε

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar